مهندسی برق قدرت - الکترونیک

Power Electrical Engineering

هدف از انتشار مطالب دسترسی بیشتر و کامل تر به مباحث علمی، جهت رفاه حال دانشجویان عزیز می باشد. دوستان گرامی هر گونه نظر، انتقاد، پیشنهاد را از طریق لینک نظرات با من در میان بگذارید.

طبقه بندی موضوعی

آخرین مطالب

۷ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

چکیده —هدف مسأله ی برنامه ریزی مبتنی بر سود مشارکت واحد های تولید در محیط تجدیدساختار، بیشینه کردن سود شرک تهای تولیدی است. در این مقاله، یک روش تصادفی مؤثر جهت بررسی عدم قطعیت های اطلاعات بار و قیمت انرژی در مسأل هی مورد نظر ارائه شده است. با استفاده از این روش، شرکت های تولیدی می توانند سود مورد انتظار واحد های نیروگاهی خود را در حضور عد مقطعیت محاسبه کنند. امروزه در بحث برنامه ریزی عملکرد واح دهای تولید توان علاوه بر اهداف اقتصادی، ملاحظات آلودگی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. روش پیشنهادی به شرک تهای تولید توان کمک می کند تا تصمیم بگیرند چگونه واح دهای تولیدی خود را در حضور عدمقطعیت ها به منظور افزایش سود و کاهش آلودگی در بازار برق رقابتی برنام هریزی کنند. برای حل مسأله از الگوریتم بهین هسازی تجمع ذرات با ضرایب استفاده شده است. جهت نشان دادن (TVACPSO) شتاب متغیر با زمان کارایی روش پیشنهادی، شبیه سازی بر روی یک سیستم 10 واحدی برای
مدت 24 ساعت انجام گرفته است. نتایج حاصل نشان دهنده ی برتری روش پیشنهادی در مقایسه با سایر پژوهش ها است.


دانلود متن کامل مقاله

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۴ دی ۹۴ ، ۲۱:۲۵
علی غزنوی

چکیده — در این مقاله برای اولین بار در مطالعات مزرعه های بادی در ایران، 575 مگاوات مزرعه بادی در خواف مدل زده شده است. تحلیل استاتیکی، بررسی اضافه بار، اضافه و کاهش ولتاژ، پایداری ولتاژ استاتیکی و دینامیکی، پایداری گذرا و قابلیت اطمینان در این بررسی لحاظ شده اند. مدل دقیق شبکه ایران به همراه مدل دقیقی از سرعت باد و توربین در نیروگاه بادی نیز استفاده شده است. تمام مدل سازی ها برای بررسی حداکثر توان انتقالی بین شبکه خراسان و شبکه سراسری، پس از ورود این مزارع بادی انجام شده است و در انتها نشان داده شده است که اتصال این واحدها تا سال 95 ، برای شبکه خراسان، مشکل پایداری ایجاد نخواهد کرد و شبکه خراسان م یتواند تا 1400 مگاوات توان را به شبکه سراسری ارسال نماید.


دانلود متن کامل مقاله

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۳ دی ۹۴ ، ۲۳:۳۰
علی غزنوی

چکیده

استفاده از زیرساختها و تجهیزات مخابراتی در شبکه های هوشمند توزیع انرژی الکتریکی سبب شده است تا سیستمی متشکل از شبکه قدرت و شبکه سایبری (شبکههای کنترل، مانیتورینگ و حفاظت) ایجاد شود. در شبکه هوشمند، عملکرد سیستم قدرت بستگی زیادی به سیستم های مخابراتی دارد. این تجهیزات شامل سیستمهای مانیتورینگ و حفاظت بوده که در شبکههای فوق توزیع نقش مهمی را ایفا میکنند. هرکدام از این تجهیزات میتوانند اثرات متفاوتی بر روی شبکه قدرت داشته باشند. ارتباط این سیستمها با شبکه قدرت به صورت ارتباط مستقیم و غیرمستقیم تقسیم بندی میشوند. در ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه هوشمند باید روشی مورداستفاده قرار گیرد که شامل عملکرد مناسب هر دو سیستم سایبری و قدرت باشد. در این مقاله روشی نوین برای ارزیابی شاخصهای قابلیت اطمینان شبکههای هوشمند با در نظرگیری ارتباط و خطاهای غیرمستقیم شبکه سایبری بر روی شبکه قدرت بر اساس روش تحلیلی ارائه میگردد. در این نوع ارتباط، در اثر
عدم عملکرد تجهیز سایبری نرخ خرابی عناصر شبکه قدرت تغییر خواهد کرد. همچنین یک مدل به روزرسانی حالات ارائه خواهد شد تا قابلیت اطمینان شبکه های سایبر- قدرت را تحت ارتباط غیرمستقیم ارزیابی کند.
فشارقوی H روش پیشنهادی بر روی شبکه هوشمند نمونه که یک پست میباشد اعمال خواهد شد تا اثرات روش پیشنهادی را نشان دهد. هم- چنین در حضور منابع تولید پراکنده و بار مصرفی متغیر (منحنی بار) نیز به بررسی روش ارائه شده و تحلیل متناسب با آن پرداخته خواهد شد.


دانلود متن کامل مقاله

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۲ دی ۹۴ ، ۱۵:۰۱
علی غزنوی

چکیده — در این مقاله، روشی نوین برای ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه ی میکروگرید با در نظر گرفتن مدل دینامیکی- حرارتی خطای ترانسفورمر ها ارائه گردیده است. با حضور گسترده ی منابع تولید پراکنده در شبکه، می توان با کاهش فشار بار از روی ترانسفورمرها، خطای دینامیکی- حرارتی آن ها را بهبود بخشید. با در نظر گیری تکنولوژی های مختلف منابع تولید پراکنده و همچنین ضریب نفوذهای مختلف آ نها، شاخص های قابلیت اطمینان شبکه ، مورد ارزیابی قرار گرفته است. روش پیشنهادی، بر روی شبکه ی واقعی سهند بندرعباس پیاده شده است. فیدر سهند یکی از شبکه های دچار پرباری و شرایط بحرانی شرکت توزیع نیروی برق بندرعباس است که در مناطق گرمسیر واقع شده و عدم امکان بازیابی آن در هنگام بروز حوادث باعث شده است خاموشی های طولانی مدتی به مشترکین تحمیل گردد. بررسی شاخص های قابلیت اطمینان و پیاده سازی روش پیشنهادی می تواند از خاموشی های زیان بار آن جلوگیری نماید. آنالیز حساسیت مبتنی بر شاخص های قابلیت اطمینان، چون انرژی مورد انتظار تامین نشده بر پایه نفوذ منابع تولید پراکنده بیان گردیده است. با استفاده از روش پیشنهاد شده، می توان تاثیر تکنولوژی های مختلف منابع تولید پراکنده با درصد نفوذهای متفاوت را بر روی قابلیت اطمینان سیستم سنجید. نتایج شبیه سازی با استفاده از روش شبیه سازی احتمالاتی منت کارلو نشان می دهد که، استفاده از دیزل ژنراتورها و یا ترکیب دیزل ژنراتور با سلول خورشیدی نسبت به استفاده از منابع تولید پراکنده تجدیدپذیر به تنهایی، نقش پررنگتری در بهبود شاخص های قابلیت اطمینان خواهد داشت.


دانلود متن کامل مقاله

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۸ دی ۹۴ ، ۱۳:۴۱
علی غزنوی
چکیده : در این مقاله، هدف شبیه سازی و بررسی عملکرد دو سیستم مجزا از یکدیگر می باشد، سیستم اول شامل یک ژنراتور القائی خود تحریک (منفصل از شبکه) و مبدل جریان متناوب به مستقیم می باشد در این سیستم با بانک خازنی Self Excited Induction Generator (SEIG) ژنراتور توسط کنترل کننده مرکزی DC به AC سوئیچ شونده و مبدل که نویسندگان [ 1] مطرح Digital signal processing (DSP) مبتنی بر تقریباً قابل قبولی ارائه می DC کرده اند کنترل می گردد و ولتاژ خروجی دهد. سیستم دوم مبدل جریان مستقیم به جریان متناوب بوده و کنترل آن بصورت مستقل صورت می گیرد این مبدل خروجی سیستم اول را دریافت و به ولتاژ متناوب با دامنه و فرکانس ثابت تبدیل می کند. مجموعه عملکرد دو سیستم در سه حالت بررسی و خروجی شبیه سازی می شود 1- بار متصل به مبدل سیستم دوم بصورت آنی قطع گردد 2- بصورت آنی یک بار به خروجی مبدل جریان مستقیم به متناوب متصل گردد. 3- یکی از فازهای خروجی ژنراتور قطع شود. شبیه سازی با نرم افزار مطلب سیمولینک توانائی کنترل کننده را تائید می کند.
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۶ دی ۹۴ ، ۲۲:۲۶
علی غزنوی
مانند بیشتر موتورها , یک موتورهای القایی AC یک قسمت ثابت بیرونی به نام استاتور و یک روتور که در درون آن می چرخد دارند , که میان آندو یک فاصله دقیق کارشناسی شده وجود دارد.به طور مجازی همه موتورهای الکتریکی از میدان مغناطیسی دوار برای گرداندن روتورشان استفاده می کنند.یک موتور سه فاز القایی AC تنها نوعی است که در آن میدان مغناطیسی دوار به طور طبیعی بوسیله استاتور به خاطر طبیعت تغذیه گر آن تولید می شود.در حالی که موتورهای DC به وسیله ای الکتریکی یا مکانیکی برای تولید این میدان دوار نیاز دارند.یک موتور القایی AC تک فاز نیازمند یک وسیله الکتریکی خارجی برای تولید این میدان مغناطیسی چرخشی است. در درون هر موتور دو سری آهنربای مغناطیسی تعبیه شده است.در یک موتور القایی AC یک سری از مغناطیس شونده ها به خاطراینکه تغذیه AC به پیچه های استاتور متصل است در استاتور تعبیه شده اند.بخاطر طبیعت متناوب تغذیه ولتاژ AC بر اساس قانون لنز نیرویی الکترومغناطیسی به روتور وارد می شود (درست شبیه ولتاژی که در ثانویه ترانسفورماتور القا می شود).بنابر این سری دیگر از مغناطیس شونده ها خاصیت مغناطیسی پیدا می کنند.



۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۲ دی ۹۴ ، ۲۳:۱۴
علی غزنوی

کلمه کیفیت برای اثبات وجود و نیز کافی بودن امنیت در عرصه برق ، گاهی اوقات مترادف با «قابلیت اطمینان در عرضه » بکار می رود .

یک تعریف جامع آنرا کیفیت خدمت توصیف می نماید که شامل سه مفهوم : قابلیت اطمینان در عرضه ، کیفیت برق ارائه شده و نهایتاً تهیه اطلاعات می باشد . در سالهای اخیر با اظهار نظرهائی که بوسیله افراد بیشماری در موارد موضوعات مهم آن بعمل آمده، کیفیت برق را همان کیفیت ولتاژ برق نامیده اند . با توسعه کنترل الکترونیک قدرت در سیستم های انتقال و توزیع انرژی الکتریک ، معرفی تعاریف جانبی و فرعی نیز افزایش یافته است.


دانلود فایل

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ دی ۹۴ ، ۲۳:۱۴
علی غزنوی